Home


Rieten dak


Onderhoud


Advies


HandelAlberts & Alberts v.o.f.
Rietdekkers en Riethandel

Roy Hamer Zilvensebroekweg 118
7371 EG Loenen (GLD)
 
M 06-43029097
@ info@riet-rietdekker.nl


 

RIETEN DAK

Een rieten dak hoort bij het Nederlandse landschap. Boerderijen, villa’s, landhuizen, hooibergen en stallen krijgen een exclusieve en authentieke uitstraling door een rieten kap.
Een dakbedekking van riet is een ambachtelijk natuurproduct dat optimaal tot zijn recht komt als het door de handen van een vakman is uitgevoerd. Bij Alberts Rietdekkers werken vakmensen die met de beste kwaliteit riet, prachtige en tijdloze rieten daken maken voor een jarenlang uitstekende kwaliteit.
 
Rieten dak: een verantwoorde investering
Een professioneel aangebrachte rieten dak is een verantwoorde investering voor jaren. De levensduur van een rieten dak wordt bepaald door de gebruikte materialen en de kwaliteit van de rietdekker. De juiste materialen begint natuurlijk met de keuze van het riet. Ons riet wordt zorgvuldig geselecteerd uit de beste rietsoorten uit de riet exporterende landen. Dat kan Nederland zijn maar ook bijvoorbeeld Roemenië. Tijdens het proces van rietdekken wordt de kwaliteit van alle details continu door onze medewerkers gecontroleerd. Deze details zijn uiteindelijk bepalend voor de levensduur van het rieten dak.
 
Rietdekken : de methode
Er zijn twee methodes voor rietdekken, één is op latten (traditioneel). Op de sporen worden horizontaal rietlatten bevestigd waar het riet op vastgebonden wordt met gegalvaniseerde staaldraden en roestvaste binddraden. De traditionele methode wordt geadviseerd bij daken, waar niet onder geleefd wordt (warmte).
 

De andere methode is op platen (schroefdak). Op de dakspanten wordt een beplating aangebracht, het riet wordt hierbij bevestigd door middel van roest vrijstaaldraad (dundraad) met een schroef eraan. De schroef word in de beplating geschroefd en het dunne draad word aan een dikke draad bevestigd waarmee het riet op de beplating bevestigd wordt. Het schroefdak wordt geadviseerd op panden waaronder gestookt wordt.
 
Het schroefdak heeft de volgende voordelen ten opzichte van latten :
  • brandveiliger
  • energiebesparend (hoger isolatiewaarde)
  • lagere verzekeringspremie (kan verzekerd worden als dakpannen)
Naast het rietdekken op de traditionele wijze en op schroefdak, kunt u bij ons terecht voor reparatie van rietlatten, het vervangen van rietlatten voor schroefplaten, het aanbrengen van isolatieplaten en aanbrengen van dakkapellen en dakvensters.
 
Door de ruime kennis en jarenlange ervaring in rieten daken, bent u bij Alberts Rietdekkers op het juiste adres voor een kwalitatief goed dak voor een concurrerende prijs.
 
Voor meer informatie over rieten daken, onze werkwijze of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via de e-mail of telefoon.