Home


Rieten dak


Onderhoud


Advies


HandelAlberts & Alberts v.o.f.
Rietdekkers en Riethandel

Roy Hamer Zilvensebroekweg 118
7371 EG Loenen (GLD)
 
M 06-43029097
@ info@riet-rietdekker.nl


 

ADVIES

Rietdekken is een oud ambacht waarvoor niet alleen veel vaardigheden voor nodig zijn, maar ook kennis van materiaal en dakconstructies. Niet iedereen beschikt over deze kennis en vaardigheden. Door de jarenlange ervaring beschikken de vakmensen van Alberts Rietdekkers over deze kennis en vaardigheden. Met deze opgedane kennis kunnen wij u als klant adviseren bij allerlei vraagstukken omtrent riet en rieten daken.
 
Inspectierapport & beheerplan
Wat is de huidige status van een rieten dak ? Wat zijn de kosten die we de komende jaren kunnen verwachten ? Hoelang gaat het rieten dak nog mee ? Dit zijn veelal de vragen van woningzoekende en makelaars bij de aankoop van een woning met een rieten dak.
Al deze vragen worden beantwoord in het inspectierapport. Het rieten dak wordt door ons grondig geïnspecteerd. Hierbij wordt gekeken naar de huidige staat van het dak, is er wel of geen achterstallig onderhoud, zijn de bindingen nog goed, is de slijtlaag nog voldoende, wat is de resterende levensduur van het dak? Dit alles word samen gevat in een inspectierapport. In het inspectierapport wordt tevens een advies gegeven over het onderhoud wat direct nodig is, of onderhoud wat in de toekomst te verwachten is.
Het inspectierapport kan ook worden uitgebreid met een beheerplan. Samen met de klant word een meerjarig beheer- / onderhoudsplan opgesteld en wordt het beheerplan vertaald in een kostenraming.
 
Ontwerp & vergunningen
Heeft u de intentie om uw dak met riet te laten bedekken, dan is het raadzaam om ons in een vroeg stadium bij het proces te betrekken. Dit begint al bij het bouwontwerp. Wij denken graag met u mee over bijvoorbeeld onderconstructie, dakhelling, materiaaltoepassing en vormgeving. Dit kan problemen tijdens de uitvoering van het bouwproject voorkomen.
Tevens moet u in veel gevallen een bouwvergunning aanvragen bij uw gemeente, een kleine verandering zoals het plaatsen van een dakraam of een dakkapel kan in veel gevallen zonder bouwaanvraag (in overleg met de gemeente), maar voor ingrijpendere veranderingen is veelal een bouwvergunning vereist. Bij de aanvraag van een bouwvergunning komt veel kijken, zoals technische omschrijving, bouwtekening etc. Dit kunnen wij geheel voor u verzorgen.
 
Subsidies
Wat zijn de subsidie mogelijkheden voor een rieten dak?
  • voor nieuwe daken zijn deze niet aanwezig .
  • voor bestaande rietgedekte panden zijn deze er soms wel,
  • wanneer er opnieuw gedekt moet worden.
Soms zijn er voor monumentale panden subsidies. Voor dit soort subsidies hangt veel af van de gemeente waar het pand staat en het beleid dat zij voeren, de ouderdom van het pand etc. Zelfs dit kan per gemeente per jaar verschillen. Des te ouder het pand is en des te gezichtsbepalende het is des te meer kans u maakt. Het beste is dan ook om bij de gemeente navraag te doen. Natuurlijk kunnen wij dit voor u verzorgen of u ondersteunen met advies.
 
Riet verzekeren?

Zodra het riet bij de klant geleverd word is het van groot belang de verzekering hierop aan te passen. Veel mensen denken dat het verzekeren van een rieten dak erg duur is. Tegenwoordig hoeft het verzekeren van een rieten dak niet duurder te zijn dan een pannendak. Wij kunnen u adviseren welke maatregelen u kunt treffen om een verzekering  zo laag mogelijk te houden.
 
Voor meer informatie over een bovengenoemd onderwerp, nader advies over een ander onderwerp of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen via de e-mail of telefoon.